Rheinland-Pfalz

Grauburgunder 2008
Castel peter Ideale huiswijn, lekker fris droog mondvullend  een echte allemansvriend. Hij is niet zo bekend en dat maakt hem weer leuk om eens te proberen en voor de prijs hoef je het niet te laten. Een echte verrassing uit de Pfalz.

Riesling Von der Terassen 2006
Castel Peter Mooie typische riesling, zelfs in het jaar 2006 weten de makers van Castel Peter tot een mooie frisse Riesling te maken. Aangename zuren en mineralen, fruitig ietwat mollig door het warme jaar en dat alles in een prima verhouding.

Chardonnay 2007
Castel Peter Mooie Chardonnay, lekker fris vol van smaak en drinkt makkelijk. Het zonrijke jaar 2006 proef je in het glas een echte allemansvriend de hardst lopende wijn van Vini Mondiale met een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding maar dat geldt voor het hele assortiment van Castel Peter.

Weissburgunder/ Auxerrois 2008
Castel Peter Droog, fruitig en licht kruidig is deze combinatie van Pinot Blanc en Auxerrois. Erg lekker bij asperges. Ondanks het warme jaar heeft deze wijn toch zijn frisheid behouden.Een wijn waar veel Elzassers jaloers op zijn.

Sauvignon Blanc 2008
Castel Peter Leuk een Sauvignon Blanc uit Duitsland, een rariteit maar ook goed. Lekker fris fruitig ( licht citrus, en appel ) typisch  groen( buxus ) , en een beetje kruidig. Kortom de kenmerken van een Sauvignon Blanc. veel wijn voor je geld.

Chardonnay *** 2008
Castel Peter 13 juni 2007 brachten we een bezoek aan Castel Peter. Op de proeverij viel deze wijn meteen op, het is een typische Chardonnay  hij kenmerkt zich door zijn puurheid, elegantie en finesse. Als liefhebber moest ik hem hebben. Hij siert al de wijnkaart van een aantal restaurants en uit de reakties blijkt dat ik niet alleen sta met deze mening