Rhône

Vacqueyras 2009
Domaine des Ondines Typische wijn uit het zuidelijke deel van de Rhône. De belangrijkste druif is de Grenache in de streek aangevuld met Syrah. Domaine Ondines zorgt al jaren voor een constante goede kwaliteit, en is erg in trek gezien de jeugdige leeftijd, de liefhebbers zijn er altijd snel bij. De wijnmaker hanteert een sympathieke prijsstelling. Veel wijn voor weinig geld.

Côtes du Rhône Parcelaires 2008
Chateau Maurice Lekkere wijn voor alledag een typische Rhône blend 50% Syrah 50% Grenache. Dat wil zeggen dat de Syrah voor de kruidigheid ( specerijen, peper )zorgt. De Grenache houdt het allemaal soepel en fruitig.

Côtes du Rhône Vieilles Vignes 2006/2007
Chateau Maurice Een hele geslaagde Côtes, de druivenstokken zijn over de 35 jaar wat de opbrengst per hectare naar beneden haalt maar de kwaliteit omhoog schroeft. Hij heeft een korte periode houtlagering gehad. wat de wijn ten goede komt jaargang 2006 heef de hoogste onderscheiding gekregen in de Franse wijngids “Guide Hachette “. Een topper in zijn soort.

Crozes Hermitage 2006
Dauvergne & Ranvier Mooie wijn uit de Rhône streek gemaakt van 1000% Syrah, de wijn is nog jong maar heeft veel potentie. Hij is donker van kleur en heeft het krachtige specerij ( pepertje ) van de Syrah, maar is toch soepel met tonen van rijp fruit maakt op de achtergrond . De wijn van het jonge wijnhuis Dauvergne & Ranvier heeft een eervolle vermelding gekregen in de Guide Hachette.

Chateauneuf du Pape 2006
Domaine de Boislauzons Onder het motto goede wijn hoeft geen krans ( maar krijgt hem toch ). Parker en Wine spectator geven deze wijn 91/92 punten. Een mooie, volle, krachtige, kruidige Chateauneuf die aan alle verwachtingen voldoet.