Veneto Colli Euganei

Rosso Riserva 2005
Vignalta ( verwacht medio oktober ) Rode wijn met de klassieke bordeaux druivensoorten Merlot (60%) en Cabernet Sauvignon (40%).
Door het zonnige klimaat komen deze wijnen iets vriendelijker over dan hun Franse concurrenten. De balans tussen fruit (bessen) en edele tannines (2 jaar vatrijping in gebruikte vaten ) is perfect.

Gemola 2004
Vignalta ( verwacht medio oktober ) De overtreffende trap van de voorganger gemaakt van Cabernet Franc ( 30%) en Merlot ( 70% ). De Gemola is het paradepaardje van Vignalta, en scoort altijd 3 bekers in de Gambero Rosso. Het is een plezierige wijn fruitige wijn met enorme kracht, en aarde tonen in de afdronk.

Arqua 2005
Vignalta ( verwacht medio oktober ) Vignalta probeert met deze wijn een gelijkwaardige wijn te creëren als de Gemola maar met andere smaak. Druiven combinatie 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. De wijn is dieprood van kleur heel geconcentreerd, tanninerijk en een hoog zuur gehalte. de wijn blijft daarom ook lang liggen in de kelders van Vignalta. Hij heeft veel potentieel en een lange bewaarcapaciteit. Ook de Arqua heeft 3 bekers!