Apulië

Primitivo 2006
Cantele De lekkerste Primitivo van 2005 kwam van het huis Cantele en de 2006 is kwalitatief gezien even goed. Robijnrood van kleur, kersen en pruimen met een hint van specerijen in de neus. De zachte tannines en aangename zuren gaan harmonisch samen met zijn kenmerkende zachtheid, tevens krijgt hij ook nog 6 maanden houtrijping op barriques mee!

Salice Salentino reserva 2004
Cantele Het wijnhuis Cantele is de laatste ontdekking van de wijnbeurs” Pro Wein 2008 “ over de hele linie overtuigende wijnen met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Deze reserva is gemaakt van 80% Negroamaro en 20% Malvasia nera heeft een bouquet van zoet rood fruit met een beetje thee.De wijn is krachtig ( 6 mnd barrique lagering ) maar door het rijpe fruit en aangename zuren is hij perfect in balans en voelt aan als een “warme deken “.

Teresa Manara 2004
Cantele Een van de parade paardjes van dit huis, als je hem moet omschrijven is “intensief “ het eerste wat in me op komt. Perfect in balans mooi gemaakt, kracht, fruit,souplesse het zit er allemaal in. Aanrader