Piemonte

Barbera Vignassa 2003
Cascina La Ghersa
De beste in de serie van Barbera’s van La Ghersa, 18 maanden gelagerd in Frans eiken, de druivenstokken zijn 50 jaar oud en staan op de beste percelen van dit wijngoed dit is ook te merken want het is een kanjer. Diep rood van kleur, de kersen en bosvruchten stuiven het glas uit kracht en complex, maar toch zacht en mondvullend. Hij is nu al lekker maar 3 jaartjes wachten betaald zich terug.

Italië Piemonte
Barbera Granera Alto 2008 Een klasse Barbera die kracht, finesse en fruit goed combineert hij drinkt soepel en zal door door veel mensen als prettig omschreven worden. De wijn zit goed in elkaar hij doet het goed bij een lammetje, eend en meerdere rood vlees gerechten. ook in halfjes verkrijgbaar!

Barbera Bric Loira 2007
Cascina Chicco Een Barbera in optima forma, in één woord SUPER. Hij heeft behoorlijk wat houtlagering gehad, en moet nog 1,5 jaar geduld hebben. Als winnaar uit de bus gekomen bij een Barbera proeverij van het blad der Feinschmecker.

Montespinato Nebbiolo 2006
Cascina Chicco Lekkere wijn van de Nebbiolo druif , hij is intensief robijnrood van kleur met een neus van frambozen en vleugje vanille. Verder heeft hij de kenmerken van de Nebbiolo, lichte specerijen worden ingepakt door warm rood fruit. Een zeer toegankelijke wijn met rijpe tannines.

Valmaggiore Nebbiolo 2005/6
Cascina Chicco De druivensoort Nebbiolo druif is vooral bekend van Barolo en Barbaresco, veelal kostbare wijnen. Deze wijnen kenmerken zich als zeer krachtig met een uitgesproken karakter Smaak en neus valt te omschrijven als een combinatie van rood fruit en specerijen. Uit dezelfde streek komt de “Valmaggiore”,hij is iets minder verfijnd als zijn grote broers. In een Duits tijdschrift “Der Feinschmecker “ werd deze al wijn winnaar in zijn categorie gekozen. Kortom een geweldig alternatief.